Корен от глухарче - 10 научно доказани ползи за здравето.

Корен от глухарче - 10 научно доказани ползи за здравето.

Глухарчето има невероятни ползи за здравето, доказани с хиляди клинични проучвания. Какво е по-добро от растение, което ни сбъдва желание, но и помага за здравето?
Растение, което осигурява ползи за здравето! Глухарче е отлична храна и лекарство!
Глухарче най-често се смята за остра трева, която обича да се появява по нашите тревни площи и градини.
Глухарче е инвазивна и широко разпространена билка.
Щастие е за нас, че е толкова разпространена, но тя също е отлична храна и билково лекарство, което всеки може да открие, да отглежда и да използва.

Какво трябва да знаем за глухарчето?
Глухарче е много богат източник на бета-каротин, който превръщаме в витамин А. Това цъфтящо растение е богато и на витамин С, фибри, калий, желязо, калций, магнезий, цинк и фосфор. Това е добро място за получаване на витамини от комплекс В, следи от минерали, органичен натрий и дори някои витамин D.

Глухарче съдържа и протеини, повече от спанакът. Той е бил използван в продължение на хиляди години като храна и като лекарство за лечение на анемия, скорбут, кожни проблеми, нарушения на кръвта и депресия. Ако ги съберете, опитайте се да изберете тези, които знаете, че не са били подложени на пестициди, торове и други химикали. Онези в моравата ви обикновено не са най-добри. Вместо това ги избирайте от планинска поляна или изоставени градини. Семената могат да се купят или да ги съберете от познатите пухчета, които виждате всяко лято. Семената растат лесно във вашата градина или саксии. Листата от глухарче също могат да бъдат намерени пресни на някои пазари за здравословни храни или като лиофилизирана билка.

Каква е най-важната полза от глухарче?
Изследователи от Районния център за ракови заболявания на Уиндзор в Канада обявиха през декември 2017 г., че са получени одобрението и финансирането на клинични изпитания върху човешкия потенциал на глухарче. Изследователите тестват мощна форма на екстракт от глухарче на група от 30 пациенти с ракови заболявания в крайна фаза. Медицинският център на Университета в Мериленд също така отбелязва, че цветът на глухарче, в частност, притежава силни антиоксидантни свойства, които са полезни при предотвратяването на рака. По-ранните проучвания на д-р Сиярам Панди от Университета Уиндзор допълнително илюстрират потенциала на глухарче за борба с рака. При иначе нелекуван рак на панкреаса (за който се твърди, че има близо 100 процента смъртност), бе открито, че екстракт от глухарче от рода от глухарче предизвиква програмирана клетъчна смърт, известна също като апоптоза, в раковите клетки на панкреаса. Той също така уби левкемични и меланомни ракови клетки в лабораторни мишки. Глухарче Корен екстракт подобно индуцирана автофогия, процес, чрез който тялото поддържа хомеостаза чрез правилното елиминиране на увредени или злокачествени клетки. Eкстракт от корен от глухарче може ефективно да индуцира апоптоза в човешки меланомни клетки, без да причини каквито и да било форми на токсичност в процеса. В първоначалното изследване, химическа реакция, създадена от екстракт на глухарче принуждава раковите клетки да започнат да се разпадат в първите 48 часа на лечение, като в нито един момент не са засегнати всички други здрави клетки.

ВИЖ ТУК

Лечение, свойства и приложение
Глухарчетата са богат източник на витамини, минерали и дори имат антиоксиданти. Например, една чаша сурова глухарче съдържа 112% от дневния Ви прием на витамин А и 535% витамин К. Глухарчето има дълъг списък от мощни лечебни способности, както и други ползи за здравето. Противно на общоприетото схващане, глухарче е полезно растение. Това е чудесно растение спътник за градинарство, защото има дълъг корен и хранителни вещества до плитко вкореняващите растения в градината, добавяйки минерали и азот към почвата. Глухарчетата привличат опрашващи насекоми.

Топ 10 ползи на чай от глухарче
1. Чай от глухарче при рак
Корен от глухарче често се използва от билкари за лечение на проблеми с черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур. Глухарче корен е използван в Китай за някои видове ракови заболявания от векове. Той има невероятно високо съдържание на калий и витамин А, наред с други неща. Глухарче Корен е фокус на изследване за способността му да подобри функцията на черния дроб и жлъчния мехур, както и стимулира апетита. И сега се провеждат клинични проучвания на хора, за да се оцени как екстрактът от глухарче може да помогне за лечение на ракови заболявания, включително лимфом и левкемия. Едно проучване с епруветка разкри значително намален растеж на ракови клетки, които бяха третирани с екстракт от листа от глухарче. Екстрактите от цвете или корен от глухарче обаче не доведоха до същия резултат. Глухарският екстракт има противоракови ефекти срещу меланом, левкемия, рак на панкреаса и клетъчни линии за колоректален рак. Изследванията при хора обаче са ограничени. 

2. Глухарчето може да насърчи здравето на черния дроб
Коренът на глухарче отдавна се смята като „черен тоник“ в народната медицина. Предварителните проучвания показват, че това се дължи, отчасти, на способността му да увеличава притока на жлъчка. Натуропатите вярват, че това означава, че коренът от глухарче може да помогне за детоксикация на черния дроб, за помощ при проблеми с кожата и очите и за облекчаване на симптомите на чернодробно заболяване. Проучване от 2017 г. показва, че полизахаридите в глухарката наистина могат да бъдат полезни за функционирането на черния дроб.

3. Чаят може да действа като естествен заместител на кафе
Възможно е да намерите този продукт от предварително приготвен корен от глухарче в местните магазини за здравословни храни, но можете също така да го събирате и го приберете от собствените си градини, които не замърсени. Корените на младите растения глухарче са печени с тъмнокафяв цвят. След това, се накисва в гореща вода и може да се ползва като заместител на кафе.

4. Чаят от глухарче помага за отслабване
Според едно скорошно корейско проучване глухарче може да има подобни ефекти върху тялото като лекарство за отслабване Orlistat, което действа чрез инхибиране на панкреатичната липаза, ензим, освободен по време на храносмилането, за да се разгради мазнината. Изследването на въздействието на екстракта от глухарче върху мишки разкри подобни резултати, което принуждава изследователите да препоръчат по-нататъшно проучване на възможните ефекти на глухарчетата против затлъстяване. Благоприятно за загуба на тегло, чай глухарче може да се приема заедно с храната или между храненията. Може да се използва дори и за готвене! Добавянето на този билков чай към вашата храна, като състав, предлага интересен вкус  – това може да звучи странно, но повярвайте ми, няма да съжалявате, че използвате чай от глухарче за вашето готвене. Чаят от глухарче за отслабване може да бъде ефективен, защото тя насърчава мазнини и холестерол разбивка в тялото. Ето защо е най-добре да консумирате чаша от него преди да ядете храната. Напитката подобрява храносмилането чрез стимулиране на стомашната секреция в стомаха.

5. Засилва имунната система
Проучванията показват също, че чаят от глухарче засилва имунната функция и отблъсква микробите и гъбите. Глухарче листа, цветя и корени са годни за консумация през цялата година. Те имат леко горчив вкус, който може да бъде сведен до минимум чрез събирането им през есента или пролетта. Младите листа са оференти и по-малко горчиви, което прави чудесно допълнение към суровите салати. Глухарче обикновено се счита за безопасно на хранителни и медицински нива. Някои хора могат да имат алергични реакции към глухарче. Всеки, който има алергия към амброзия, хризантема, невен, лайка  или маргаритка, трябва да избягва глухарче, а всяка, която е бременна, кърмачка или приема лекарства, трябва да говори със здравен специалист, преди да добави нещо ново към диетата си.

6. Глухарчето има високи нива на витамин K
Витамин К е основен мастноразтворим витамин, който играе важна роля в здравето на костите и сърцето, и вярвате ли, че глухарчетата съдържат над 500% от дневната си стойност? Това прави глухарчетата отлични за предотвратяване на дефицита на витамин К. Витамин К е основният витамин, който участва в костната минерализация и кръвосъсирването – всъщност витамин К изгражда кости по-добре от калций! А това спомага за запазването на мозъчната функция и здравословния метаболизъм. Съществуват все повече доказателства, че витамин К може да подобри здравето на костите и да намали риска от костни фрактури, особено при жени в постменопауза, които са изложени на риск от остеопороза. Витамин К също помага при менструалното кървене поради способностите му за кръвосъсирване. Напоследък е привлякла вниманието и за свойствата за борба с рака. Установено е, че витамин К е ефективен като естествено лечение на рак, включително намаляване на риска от рак на простатата, дебелото черво, стомаха, носа и оралния рак.

7. Чаят от глухарче почиства черния дроб
Ролята на черния дроб е да произвежда жлъчка, която помага на ензимите в организма да разграждат мазнините в мастни киселини – и да филтрират и детоксикират кръвта ни. Черният дроб има и невероятната способност да разгражда и съхранява аминокиселини, синтезира и метаболизира мазнини и холестерол, съхранява глюкоза и регулира нашите вътрешни функции. Витамините и хранителните съставки, които се съдържат в глухарките, помагат да се очисти черния дроб и да се поддържа правилно.

8. Глухарчето бори диабет
Чай от глухарче и сок помагат на хората с диабет, като стимулират производството на инсулин от панкреаса и поддържат ниски нива на кръвната захар. Ако нашият панкреас не произвежда правилно количество инсулин, или ако нашите клетки не могат правилно да образуват инсулин, това води до диабет. Тъй като глюкозата не се използва правилно, тя се натрупва в кръвта и води до високи нива на кръвната захар или захар. За да се борим с диабета естествено, чайът от глухарче помага на тялото да премахне излишната захар, която се съхранява в организма – защото е диуретик.

9. Глухарчето е много богато на фибри
Чай от глухарче  и зелени са храни с високо съдържание на фибри, което ги прави полезно средство за храносмилането и чревното здраве. Фибрите са отговорни за бързото придвижване на храната през храносмилателния тракт, което му помага да функционира оптимално. Фибрите рабятат чрез изтегляне на течности от тялото, за да добави насипно състояние към изпражненията. Диетите с високо съдържание на фибри също намаляват риска от затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет; влакното има силата да намали риска от някои видове рак при дивертикулозата; и предотвратяване на сърдечни заболявания, синдром на раздразнените черва, бъбречни камъни и затлъстяване. Някои проучвания показват, че жените с ПМС или тези, които са на менопауза, могат да получат известно облекчение от симптомите с високо фибри диети.

10. Служи като диуретик
Коренът на глухарче има естествен диуретичен ефект, който позволява на черния Ви дроб по-бързо да елиминира токсините. Също така помага за укрепване на имунната система, балансиране на нивата на кръвната захар, облекчаване на киселини и успокояване на храносмилателните проблеми. Тъй като глухарче помага за намаляване на пикочната киселина и стимулира производството на урина, това е полезно за борба с бактериалните инфекции в храносмилателния тракт и репродуктивните органи.

Съдържание в глухарче
Глухарчетата са родени в Евразия и Северна Америка; двата вида, T. officinale и T. erythrospermum, се срещат като плевели по целия свят. Името глухарче идва от френската дума dent-de-lion, което означава „зъб на лъв“. Глухарчетата са от семейство Asteraceae и част от вида Taraxacum. Те приличат на много малки цветя, които се събират заедно в цветна глава или цветя.Много видове Taraxacum произвеждат семена без асексуалност чрез апомикс, което означава, че семената могат да бъдат произведени без опрашване. Ето защо глухарчетата са генетично идентични с растението-майка. Листата на цветето от глухарче обикновено са с дължина от пет до 25 сантиметра. Цветните глави са от жълт до оранжев цвят; те се отварят през деня и остават затворени през нощта. Когато разбиете стъблото на глухарче, тя излъчва бяла и млечна течност. Когато цветът стане зрели, тя става бяла топка, която съдържа много семена и фини косми. Това е безопасно (и здравословно) да яде цялото глухарче.

Една чаша глухарче съдържа:
25 калории
42 милиграма натрий
218 милиграма калий
5 грама въглехидрати
7 процента диетични фибри
535 процента витамин К
111 процента витамин А
32 процента витамин С
5 процента витамин В6
10 процента калций
9 процента желязо
5 процента магнезий

Екстракт корен от Глухарче се използва като тонизиращо средство. Екстрактът намира приложение при проблеми с кръвоносната система като подпомага за пречиставането на кръвта, намаляването на нивата на холестерола и подобряването на кръвообращението. Приемът на екстракт от корен от Глухарче спомага за правилното функциониране на сърдечният мускул, засилва чревната перисталтика, подпомага дейността на черния дроб и стимулира метаболизма. Доказано е, че коренът от Глухарче действа положително при онкоболни пациенти като атакува раковите клетки, без да въздейства върху останалите клетки. Това свойство се дължи на високото съдържание на инулин в корените му.

Действие на продукта:

• Подпомага правилното функциониране на сърдечния мускул;

• Спомага дейността на черния дроб;

• Засилва чревната перисталтика;

• Подобрява кръвообращението;

• Пречиства кръвта;

• Намалява нивата на холестерола;

• Засилва метаболизма;

• Действа тонизиращо;

• Действа положително при онкоболни пациенти без да въздейства върху раковите клетки;

ВИЖ ТУК


Какви са страничните ефекти?

Глухарчетата могат да причинят алергични реакции, когато се приемат през устата или се прилагат върху кожата на чувствителни хора. Ако сте алергични към Амброзия и сродни растения (маргаритки, хризантеми, невен), вероятно ще бъдете алергични към глухарче. Ако имате алергии, не забравяйте да се консултирате с вашия доставчик на здравни грижи преди да вземете глухарче. Приемането на глухарче заедно с антибиотици може да намали ефективността на някои антибиотици. Някои антибиотици, които могат да взаимодействат с глухарче, включват ципрофлоксацин, еноксацин, норфлоксацин, спарфлоксацин, тровафлоксацин и гропафлоксацин. Приемането на глухарче може да намали премахването на литий от тялото поради диуретичните си свойства. Това може да увеличи количеството на литий в организма и да доведе до сериозни странични ефекти. Преди да вземете глухарче, говорете с вашия лекар, ако приемате каквито и да е лекарства, за черния дроб. Някои от тези видове лекарства включват амитриптилин, халоперидол, ондансетрон, пропранолол, теофилин и верапамил.

Препоръчителна доза за дневен прием – 30ml дневно, два пъти по 15ml, 30 минути преди хранене.  Продуктът е предназначен за лица над 18 години! Да не се превишава указаната дозировка! Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Не използвайте продукта ако сте алергични към някои от съставките. Не приемайте продукта ако имате камъни в жлъчката или запушване на жлъчните пътища. При прием на коагуланти, язва и гастрит, приемайте продукта след съгласуване с лекар. Като всички течни натурални продукти, може да има лека утайка. Разклатете преди употреба! Съхранение: На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място. След отваряне да се съхранява в хладилник и да се консумира в рамките на 30 дни.

Коментари

Веселин Георгиев
Веселин Георгиев 21.11.2021 Майка ми е с много напреднал стадии на рак на пикочния мехур, разпространен е вече навсякъде (черен дроб, бъбреци..) . Ще има ли положителен ефект екстракта. И моля ви кажете ми дали няма допълнително да навреди.
anka kirilova
anka kirilova 25.09.2021 as sam operirana ot tumor na debeloto chervo sega sam s torbichka mojeli da se konsultiram s niakoi lekar ako moje te nomer namiram se v italial

Остави коментар

Научи повече за здравето и дълголетието от Bioex

Научи повече за здравето и дълголетието от Bioex

Корен от глухарче - 10 научно доказани ползи за здравето.

Корен от глухарче - 10 научно доказани ползи за здравето.

Доказано е, че коренът от Глухарче действа положително при онко състояния от общ характер, като атакува раковите клетки, без да въздейства върху останалите клетки. Това свойство се дължи на в Доказано е, че коренът от Глухарче действа положително при онко състояния от общ характер, като атакува раковите клетки, без да въздейства върху останалите клетки. Това свойство се дължи на в 2021-08-04T12:40:35+03:00 Корен от глухарче - 10 научно доказани ползи за здравето.

<p>Глухарчето има невероятни ползи за здравето, доказани с&nbsp;хиляди клинични проучвания. Какво е по-добро от растение, което ни сбъдва желание, но и помага за здравето?<br />Растение, което осигурява ползи за здравето! <strong><a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020">Глухарче е отлична храна и лекарство!</a></strong><br />Глухарче&nbsp;най-често се смята за остра трева, която обича да се появява по нашите тревни площи и градини.<br />Глухарче е инвазивна и широко разпространена билка.<br />Щастие е за нас, че е толкова разпространена, но тя също е отлична храна и билково лекарство, което всеки може да открие, да отглежда и да използва.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Какво трябва да знаем за глухарчето?</strong><br />Глухарче е много <strong>богат&nbsp;източник на бета-каротин</strong>, който превръщаме в витамин А. Това цъфтящо растение е богато и на&nbsp;<strong>витамин С, фибри, калий, желязо,&nbsp;калций,&nbsp;магнезий, цинк и фосфор</strong>. Това е добро място за получаване на витамини от комплекс В, следи от минерали, органичен натрий и дори някои витамин D.</p> <p>Глухарче <strong>съдържа и протеини</strong>, повече от спанакът. Той е бил използван в продължение на хиляди години като храна и като <strong>лекарство&nbsp;за&nbsp;лечение на анемия, скорбут,</strong> <strong>кожни проблеми, нарушения на кръвта и депресия.&nbsp;</strong>Ако ги съберете, опитайте се да изберете тези, които знаете, че не са били подложени на пестициди, торове и други химикали. Онези в моравата ви обикновено не са най-добри. Вместо това ги избирайте от планинска поляна или изоставени градини. Семената могат да се купят или да ги съберете от познатите пухчета, които виждате всяко лято. Семената растат лесно във вашата градина или саксии. Листата от глухарче също могат да бъдат намерени пресни на някои пазари за здравословни храни или като лиофилизирана билка.<br /><br /><a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020"><strong><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/7086/files/image/dandelion.jpg" alt="" width="574" height="372" />Каква е най-важната полза от глухарче?</strong></a><br />Изследователи от Районния център за ракови заболявания на Уиндзор в Канада обявиха през декември 2017 г., че са получени одобрението и финансирането на клинични изпитания върху човешкия потенциал на глухарче. Изследователите тестват мощна форма на екстракт от глухарче на група от 30 пациенти с ракови заболявания в крайна фаза. Медицинският център на Университета в Мериленд&nbsp;също така отбелязва, че цветът на глухарче, в частност, притежава силни&nbsp;антиоксидантни свойства, които са полезни при предотвратяването на рака. По-ранните проучвания на д-р Сиярам Панди от Университета Уиндзор допълнително илюстрират потенциала на глухарче за борба с рака. При иначе нелекуван рак на панкреаса (за който се твърди, че има близо 100 процента смъртност), бе открито, че екстракт от глухарче от рода от глухарче предизвиква програмирана клетъчна смърт, известна също като апоптоза, в раковите клетки на панкреаса. Той също така уби левкемични и меланомни ракови клетки в лабораторни мишки. Глухарче Корен екстракт подобно индуцирана автофогия, процес, чрез който тялото поддържа хомеостаза чрез правилното елиминиране на увредени или злокачествени клетки. <a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020"><strong>Eкстракт от корен от глухарче</strong> </a>може ефективно да индуцира апоптоза в човешки меланомни клетки, без да причини каквито и да било форми на токсичност в процеса. В първоначалното изследване, химическа реакция, създадена от екстракт на глухарче принуждава раковите клетки да започнат да се разпадат в първите 48 часа на лечение, като в нито един момент не са засегнати всички други здрави клетки.</p> <p class="text-aligncenter"><a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020"><strong><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/7086/files/image/001_life_staraxacum_300ml.jpg" alt="" width="298" height="271" /></strong><strong>ВИЖ ТУК</strong></a></p> <p><strong>Лечение, свойства и приложение</strong><br />Глухарчетата са богат източник на&nbsp;витамини, минерали и дори имат антиоксиданти. Например, <strong>една чаша сурова глухарче съдържа 112% от дневния Ви прием на витамин А и 535% витамин К.&nbsp;</strong>Глухарчето има дълъг списък от мощни лечебни способности, както и други ползи за здравето. Противно на общоприетото схващане, глухарче е полезно растение. Това е чудесно растение спътник за градинарство, защото има дълъг корен и хранителни вещества до плитко вкореняващите растения в градината, добавяйки минерали и азот към почвата. Глухарчетата привличат опрашващи насекоми.<br /><br /><strong>Топ 10 ползи на чай от глухарче</strong><br /><strong>1. Чай от глухарче при рак<br /></strong>Корен от глухарче често се използва от билкари за лечение на проблеми с черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур. Глухарче корен е използван в Китай за някои видове ракови заболявания от векове. Той има невероятно високо съдържание на калий и витамин А, наред с други неща. Глухарче Корен е фокус на изследване за способността му да подобри функцията на черния дроб и жлъчния мехур, както и стимулира апетита. И сега се&nbsp;провеждат клинични проучвания на хора, за да се оцени как екстрактът от глухарче може да помогне за лечение на ракови заболявания, включително лимфом и левкемия. Едно&nbsp;проучване с епруветка разкри&nbsp;значително намален растеж на ракови клетки, които бяха третирани с екстракт от листа от глухарче. Екстрактите от цвете или корен от глухарче обаче не доведоха до същия резултат. Глухарският екстракт има противоракови ефекти срещу меланом, левкемия,&nbsp;рак&nbsp;на панкреаса и клетъчни линии за колоректален рак. Изследванията при хора обаче са ограничени.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify"><strong>2. Глухарчето може да насърчи здравето на черния дроб</strong><br />Коренът на глухарче отдавна се смята като &bdquo;черен тоник&ldquo; в народната медицина. Предварителните проучвания показват, че това се дължи, отчасти, на способността му да увеличава притока на жлъчка. Натуропатите вярват, че това означава, че коренът от глухарче може да помогне за детоксикация на черния дроб, за помощ при проблеми с кожата и очите и за облекчаване на симптомите на&nbsp;чернодробно заболяване. Проучване от 2017&nbsp;г. показва, че полизахаридите в глухарката наистина могат да бъдат полезни за функционирането на черния дроб.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>3. Чаят&nbsp;може да действа като естествен заместител на кафе</strong><br />Възможно е да намерите този продукт от предварително приготвен корен от глухарче в местните магазини за здравословни храни, но можете също така да го събирате и го приберете от собствените си градини, които не замърсени. Корените на младите растения глухарче са печени с тъмнокафяв цвят. След това, се накисва в гореща вода и може да се ползва като заместител на кафе.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>4. Чаят от глухарче помага за отслабване</strong><br />Според едно скорошно корейско проучване глухарче може да има подобни ефекти върху тялото като лекарство за отслабване Orlistat, което действа чрез инхибиране на панкреатичната липаза, ензим, освободен по време на храносмилането, за да се разгради мазнината. Изследването на въздействието на екстракта от глухарче върху мишки разкри подобни резултати, което принуждава изследователите да препоръчат по-нататъшно проучване на възможните ефекти на глухарчетата против затлъстяване. Благоприятно за&nbsp;загуба на тегло, чай глухарче може да се приема заедно с храната или между храненията. Може да се използва дори и за готвене! Добавянето на този билков чай към вашата храна, като състав, предлага интересен вкус&nbsp; &ndash; това може да звучи странно, но повярвайте ми, няма да съжалявате, че използвате чай от глухарче за вашето готвене. Чаят от глухарче за отслабване&nbsp;може да бъде ефективен, защото тя насърчава мазнини и холестерол разбивка в тялото. Ето защо е най-добре да консумирате чаша от него преди да ядете храната. Напитката подобрява храносмилането чрез стимулиране на стомашната секреция в стомаха.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>5. Засилва имунната система</strong><br />Проучванията показват също, че чаят от глухарче засилва имунната функция и отблъсква микробите и гъбите. Глухарче листа, цветя и корени са годни за консумация през цялата година. Те имат леко горчив вкус, който може да бъде сведен до минимум чрез събирането им през есента или пролетта. Младите листа са оференти и по-малко горчиви, което прави чудесно допълнение към суровите салати. Глухарче обикновено се счита за безопасно на хранителни и медицински нива. Някои хора могат да имат алергични реакции към глухарче. Всеки, който има алергия към амброзия, хризантема,&nbsp;невен, лайка&nbsp; или маргаритка, трябва да избягва глухарче, а всяка, която е бременна, кърмачка или приема лекарства, трябва да говори със здравен специалист, преди да добави нещо ново към диетата си.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>6. Глухарчето има високи нива на витамин K</strong><br />Витамин К&nbsp;е основен мастноразтворим витамин, който играе важна роля в здравето на костите и сърцето, и вярвате ли, че глухарчетата съдържат над 500% от дневната си стойност? Това прави глухарчетата отлични за предотвратяване на дефицита на витамин К. Витамин К е основният витамин, който участва в костната минерализация и кръвосъсирването &ndash; всъщност витамин К изгражда кости по-добре от калций! А това спомага за запазването на мозъчната функция и здравословния метаболизъм. Съществуват все повече доказателства, че витамин К може да подобри здравето на костите и да намали риска от костни фрактури, особено при жени в постменопауза, които са изложени на риск от остеопороза. Витамин К също помага при менструалното кървене поради способностите му за кръвосъсирване. Напоследък е привлякла вниманието и за свойствата за борба с рака. Установено е, че витамин К е ефективен като естествено лечение на рак, включително намаляване на риска от рак на простатата, дебелото черво, стомаха, носа и оралния рак.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>7. Чаят от глухарче почиства черния дроб</strong><br />Ролята на черния дроб е да произвежда жлъчка, която помага на ензимите в организма да разграждат мазнините в мастни киселини &ndash; и да филтрират и детоксикират кръвта ни. Черният дроб има и невероятната способност да разгражда и съхранява аминокиселини, синтезира и метаболизира мазнини и холестерол, съхранява глюкоза и регулира нашите вътрешни функции. Витамините и хранителните съставки, които се съдържат в глухарките, помагат да се очисти черния дроб и да се поддържа правилно.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>8. Глухарчето бори диабет</strong><br />Чай от глухарче и сок помагат на хората с&nbsp;диабет, като стимулират производството на инсулин от панкреаса и поддържат ниски нива на&nbsp;кръвната захар. Ако нашият панкреас не произвежда правилно количество инсулин, или ако нашите клетки не могат правилно да образуват инсулин, това води до диабет. Тъй като глюкозата не се използва правилно, тя се натрупва в кръвта и води до високи нива на кръвната захар или захар. За да се борим с диабета естествено, чайът от глухарче помага на тялото да премахне излишната захар, която се съхранява в организма &ndash; защото е диуретик.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>9. Глухарчето е много богато на фибри</strong><br />Чай от глухарче&nbsp; и зелени са храни с високо съдържание на фибри, което ги прави&nbsp;полезно средство за храносмилането&nbsp;и чревното здраве. Фибрите са отговорни за бързото придвижване на храната през храносмилателния тракт, което му помага да функционира оптимално. Фибрите рабятат чрез изтегляне на течности от тялото, за да добави насипно състояние към изпражненията. Диетите с високо съдържание на фибри също намаляват риска от затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет; влакното има силата да намали риска от някои видове рак при дивертикулозата; и предотвратяване на сърдечни заболявания, синдром на раздразнените черва, бъбречни камъни и затлъстяване. Някои проучвания показват, че жените с ПМС или тези, които са на менопауза, могат да получат известно облекчение от симптомите с високо фибри диети.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>10. Служи като диуретик</strong><br /><a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020"><strong>Коренът на глухарче</strong></a> има естествен диуретичен ефект, който позволява на черния Ви дроб по-бързо да елиминира токсините. Също така помага за укрепване на имунната система, балансиране на нивата на кръвната захар, облекчаване на киселини и успокояване на храносмилателните проблеми. Тъй като глухарче помага за намаляване на пикочната киселина и стимулира производството на урина, това е полезно за борба с бактериалните инфекции в храносмилателния тракт и репродуктивните органи.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/7086/files/image/dandelion-tea-can-detox-the-body-and-fight-chronic-inflammation-1.jpg" alt="" width="478" height="272" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Съдържание в глухарче</strong><br />Глухарчетата са родени в Евразия и Северна Америка; двата вида, T. officinale и T. erythrospermum, се срещат като плевели по целия свят. Името глухарче идва от френската дума dent-de-lion, което означава &bdquo;зъб на лъв&ldquo;. Глухарчетата са от семейство Asteraceae и част от вида Taraxacum. Те приличат на много малки цветя, които се събират заедно в цветна глава или цветя.Много видове Taraxacum произвеждат семена без асексуалност чрез апомикс, което означава, че семената могат да бъдат произведени без опрашване. Ето защо глухарчетата са генетично идентични с растението-майка. Листата на цветето от глухарче обикновено са с дължина от пет до 25 сантиметра. Цветните глави са от жълт до оранжев цвят; те се отварят през деня и остават затворени през нощта. Когато разбиете стъблото на глухарче, тя излъчва бяла и млечна течност. Когато цветът стане зрели, тя става бяла топка, която съдържа много семена и фини косми. Това е безопасно (и здравословно) да яде цялото глухарче.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Една чаша глухарче съдържа:</strong><br />25 калории<br />42 милиграма натрий<br />218 милиграма калий<br />5 грама въглехидрати<br />7 процента диетични фибри<br />535 процента витамин К<br />111 процента&nbsp;витамин А<br />32 процента витамин С<br />5 процента&nbsp;витамин В6<br />10 процента калций<br />9 процента желязо<br />5 процента магнезий</p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020"><strong>Екстракт корен от Глухарче</strong></a> се използва като тонизиращо средство. Екстрактът намира приложение при проблеми с кръвоносната система като подпомага за пречиставането на кръвта, намаляването на нивата на холестерола и подобряването на кръвообращението. Приемът на екстракт от <a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020">корен от Глухарче</a> спомага за правилното функциониране на сърдечният мускул, засилва чревната перисталтика, подпомага дейността на черния дроб и стимулира метаболизма. Доказано е, че коренът от Глухарче действа положително при онкоболни пациенти като атакува раковите клетки, без да въздейства върху останалите клетки. Това свойство се дължи на високото съдържание на инулин в корените му.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Действие на продукта:</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Подпомага правилното функциониране на сърдечния мускул;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Спомага дейността на черния дроб;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Засилва чревната перисталтика;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Подобрява кръвообращението;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Пречиства кръвта;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Намалява нивата на холестерола;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Засилва метаболизма;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Действа тонизиращо;</strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>&bull; Действа положително при онкоболни пациенти без да въздейства върху раковите клетки;</strong></p> <p class="text-aligncenter"><a href="https://extract.bg/product/ekstrakt-ot-koren-ot-glukharche-300ml-radicis-taraxacum-extract-1?utm_source=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_medium=blog-kg-ver1-05012020&amp;utm_campaign=blog-kg-ver1-05012020"><strong><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/7086/files/image/001_life_staraxacum_300ml.jpg" alt="" width="298" height="271" /></strong><strong>ВИЖ ТУК</strong></a></p> <p class="text-alignjustify"><strong><br />Какви са страничните ефекти?</strong><br />Глухарчетата могат да причинят&nbsp;алергични реакции, когато се приемат през устата или се прилагат върху кожата на чувствителни хора. Ако сте алергични към Амброзия и сродни растения (маргаритки, хризантеми, невен), вероятно ще бъдете алергични към глухарче. Ако имате алергии, не забравяйте да се консултирате с вашия доставчик на здравни грижи преди да вземете глухарче. Приемането на глухарче заедно с антибиотици може да намали ефективността на някои антибиотици. Някои антибиотици, които могат да взаимодействат с глухарче, включват ципрофлоксацин, еноксацин, норфлоксацин, спарфлоксацин, тровафлоксацин и гропафлоксацин. Приемането на глухарче може да намали премахването на литий от тялото поради диуретичните си свойства. Това може да увеличи количеството на литий в организма и да доведе до сериозни странични ефекти. Преди да вземете глухарче, говорете с вашия лекар, ако приемате каквито и да е лекарства, за черния дроб. Някои от тези видове лекарства включват амитриптилин, халоперидол, ондансетрон, пропранолол, теофилин и верапамил.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Препоръчителна доза за дневен прием &ndash; 30ml дневно, два пъти по 15ml, 30 минути преди хранене.&nbsp; Продуктът е предназначен за лица над 18 години! Да не се превишава указаната дозировка! Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Не използвайте продукта ако сте алергични към някои от съставките. Не приемайте продукта ако имате камъни в жлъчката или запушване на жлъчните пътища. При прием на коагуланти, язва и гастрит, приемайте продукта след съгласуване с лекар. Като всички течни натурални продукти, може да има лека утайка. Разклатете преди употреба! Съхранение: На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място. След отваряне да се съхранява в хладилник и да се консумира в рамките на 30 дни.</strong></p>

Веселин Георгиев Веселин Георгиев

2021-11-21T21:49:01+02:00
Майка ми е с много напреднал стадии на рак на пикочния мехур, разпространен е вече навсякъде (черен дроб, бъбреци..) . Ще има ли положителен ефект екстракта. И моля ви кажете ми дали няма допълнително да навреди.

anka kirilova anka kirilova

2021-09-25T21:37:20+03:00
as sam operirana ot tumor na debeloto chervo sega sam s torbichka mojeli da se konsultiram s niakoi lekar ako moje te nomer namiram se v italial
Сравнение на продукти